Blog

  Blog van Wim van Deventer - 2012-09-19
Zoete herinnering

Als je op Mozart 1 langs de kamer van Aat de Bruin komt, valt direct op hoe hij in de weer is achter zijn ingenieuze computer opstelling; het lijkt wel een cockpit. Alle mogelijke tools helpen hem met het bedienen van zijn apparaat om de veelvuldige mail wisseling en beursberichten te kunnen volgen. Een laser lampje aan zijn bril bedient een speciaal toetsenbord. Aat heeft namelijk zijn handen niet meer tot zijn beschikking sinds hij een hoge dwarslaesie opliep na een verkeersongeluk in 2000.
 
Twitter, LinkeIn, Hyves, Facebook Linkedin FaceBook Twitter Hyves

Reacties:

1
Marenka Zoals wellicht bekend volg ik uw blog op de website RRR en ik wilde toch even reageren op het verhaal van Aat de Bruin. Wat een fantastisch mooi verhaal en hoe fijn is het dat er meegedacht wordt met mensen zoals Aat. Zoals in een eerder blog al genoemd is het qua kosten soms bijna onmogelijk om mensen te kunnen blijven voorzien, laat staan wat extra doen om mensen te kunnen verrassen op hun oude dag. Erg mooi om te lezen dat de mens centraal staat en dat elke bijzondere persoon op een fijne manier terecht kan in het RRR, complimenten! Ik ben benieuwd naar het volgende blogmoment! 2012-10-18 13:42:18


Reageer:

Naam:
A value is required.Minimum number of characters not met.Exceeded maximum number of characters.
Emailadres:
A value is required.Invalid format.Minimum number of characters not met.Exceeded maximum number of characters.
Reactie:
  A value is required.Minimum number of characters not met.Exceeded maximum number of characters.

Wat verder opvalt aan Aat's kamer: Afbeeldingen van zeilboten aan de muur.

Vlak voor zijn ongeluk maakte Aat een zeilreis om de wereld met drie vrienden. Alle drie Aat geheten! Deze reis duurde ongeveer anderhalf jaar. Aat: "Wij waren een unieke combinatie van vrienden! De ene Aat had koken als hobby, en dat kon hij! We zaten elke dag heerlijk te eten in onze boot ergens op zee, wijntje erbij... De andere Aat, de eigenaar van de boot, deed de navigatie. En ik hield me bezig met de technische zaken aan boord, van beroep was ik scheepswerktuigkundige geweest. Verder mocht ik alleen maar chocolade melk maken, van echte chocolade... En we bezochten zoveel leuke plekken op aarde! Onze vrouwen vlogen erheen, dan hadden we een week samen. En toen we in Thailand waren, in december, was koning Bhumibol jarig: een week lang zeilwedstrijden! En daar deden we natuurlijk aan mee ! ...Mijn vriendin is in Indonesie geboren in 1929. Haar ouders hebben in Buitenzorg een huis laten bouwen waar zij tot haar zestiende woonde. Jaren later lagen de 3 Aaten aangemeerd voor Bali. Mijn vriendin vloog erheen en samen reisden we naar Java, op zoek naar haar ouderlijk huis in Buitenzorg. We huurden er een kamer voor de nacht. Ze bleek in deze kamer geboren te zijn. Mooi he?

Ik was tijdens die reis 70 jaar oud en leefde een jongensdroom. Een jaar later overkwam mij de dwarslaesie. Gelukkig heb ik mijn leven voluit geleefd en heb ik prachtige herinneringen! Daardoor kan ik met de nodige berusting deze situatie aan". Op Aad's kamer hangt een schilderij van een zeilboot in frisse kleuren. ''Ik heb dit schilderij gekocht tijdens een expositie hier in het RRR. Het geeft me een mooie herinnering aan mijn reis..."

Tekst en illustratie:
Lizzy Nieuwenhuis