Blog

  Blog van Wim van Deventer - 2012-01-10
Zomer 2015, een jaar later

Een jaar later De waardering voor wat ze daar in het RRR doen deel ik met velen. De fysieke vooruitgang die wordt geboekt is immers groot. Mijn conditie is nu beter dan voor het infarct. Ik kan niet alleen weer met de kleinkinderen een fietstocht maken, maar ook aan de intiemste momenten ontleen ik nu weer plezier. Daar heb ik ook zelf hard voor moeten knokken. Maar wat een voldoening dat dit gelukt is.
 
Twitter, LinkeIn, Hyves, Facebook Linkedin FaceBook Twitter Hyves

Reacties:

0
 


Reageer:

Naam:
A value is required.Minimum number of characters not met.Exceeded maximum number of characters.
Emailadres:
A value is required.Invalid format.Minimum number of characters not met.Exceeded maximum number of characters.
Reactie:
  A value is required.Minimum number of characters not met.Exceeded maximum number of characters.
Wat het bijzonder maakt voor mijn omgeving is dat mijn karakter niet alleen veranderd lijkt door het herseninfarct, maar dat ik door de revalidatie die daar onmiddellijk op volgde anders ben gevormd. Wie had gedacht dat ik op 70 jarige leeftijd mijn leven nog anders zou gaan inrichten.

Zo ben ik minder afhankelijk geworden van mijn vrouw, omdat ik beter voor mijzelf heb leren zorgen. Zo heb ik leren koken en ga ik met plezier naar de markt. Maar daarmee is wel een ingesleten gedragspatroon in korte tijd op zijn kop gezet.

Vreemd genoeg heb ik ook geleerd dat de manier waarop we gewend zijn om schijnbaar eenvoudige handelingen te verrichten aanzienlijk beter kunnen met een opmerkelijk resultaat. De cursus koken bijvoorbeeld. Leren om op een veilige manier met een mes om te gaan.

Wanneer mijn vrouw er niet op zou zijn voorbereid dat zij een andere man terug zou krijgen, weet ik niet of wij het samen gered zouden hebben.

We zijn nu samen veel actiever, wat ook haar gezondheid ten goede is gekomen. Dat we bijvoorbeeld samen gestopt zijn met roken had ik nooit voor mogelijk gehouden.

De kinderen spreken hun verbazing uit dat ik nu op situaties anders reageer dan voor het infarct. Vroeger was ik heel precies en nu laat ik de dingen meer gebeuren. Enerzijds ben ik gevoeliger geworden en anderzijds kies ik nu meer voor mijzelf. Maar ook daar ben ik op voorbereid. Karakter wijzigingen komen vaker voor.

Ik kijk terug op een goed jaar. Een jaar waarin ik veel vooruitgang heb geboekt, een jaar waarin ik hele andere kanten van mezelf heb leren kennen. Dit alles was nooit gelukt zonder de goede en vertrouwde zorg in het RRR.